Ræder Bing styrker arbeidsrettsteamet

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.2. januar 2024

Kari Bergeius Andersen og Mari Kimsås-Otterbech starter i Ræder Bing. Begge har lang erfaring fra arbeidsrett, og trer nå inn i selskapets partnerskap.

Kari og Mari .jpg

Det er mye aktivitet innen arbeidsretten. Faggruppe- og styreleder Alf Kåre Knudsen gleder seg til å styrke arbeidsrettgruppen med Mari og Kari. Selskapets arbeidsrettsgruppe består nå av 11 medarbeidere. 

- Arbeidsretten er i stadig endring. En rekke lovendringer trer i kraft på nyåret og flere er ventet i løpet av 2024. Det vil påvirke alle virksomheter. I tillegg til endringene er markedssituasjonen krevende for flere bransjer. Virksomheter ser seg nødt til å permittere og/eller nedbemanne. Vi opplever derfor stor etterspørsel på flere områder av fagfeltet, sier han.

Det økende tilfanget av arbeidsrettslige spørsmål fra kundene gjelder både arbeidsrettslige tvister, nedbemanning, varslingssaker og ulike problemstillinger knyttet til lover og regler.

Kari Bergeius Andersen kommer til stillingen som partner fra Helmr (tidligere Storeng, Beck & Due Lund) hvor hun har arbeidet siden 2007. Før det jobbet hun flere år i Schjødt. Kari er en av landets mest erfarne advokater på arbeidsrett, statsansatterett og tilknyttede rettsområder.

Kari har betydelig erfaring med problemstillinger knyttet til omstillingsprosesser, varslingssaker og oppsigelser knyttet til manglende prestasjoner eller sykefravær i både offentlig og privat sektor.

Hun har utgitt flere bøker innen arbeidsrett og er ofte brukt som foreleser og kursholder. Kari er rangert i de internasjonale anerkjente kåringer som Chambers & Partner og The Legal 500.

– Arbeidsrett er et av de juridiske områdene hvor vi har opplevd de største endringene de siste årene. Det skyldes at både dynamikken i arbeidsmarkedet og tilknytningen til virksomheter har endret seg betydelig. Jeg ser frem til å arbeide tett med Ræder Bings kunder for å hjelpe dem å navigere i dette krevende landskapet, sier Kari.

Mari Kimsås-Otterbech kommer også til Ræder Bing fra Helmr, der hun har vært siden 2021. Hun har lang og bred erfaring som både juridisk rådgiver, dommerfullmektig og advokat.

Hun bistår norske og internasjonale selskaper, kommuner, statlige virksomheter, arbeidsgiverforeninger og enkeltstående arbeidstakere. Mari dekker alle aspekter av arbeidsrett (individuell og kollektiv), blant annet tvisteløsning, konflikthåndtering, omorganiseringer og nedbemanninger, ansettelser og oppsigelser, samt pensjonsspørsmål.

Mari har erfaring fra arbeidsrettslige problemstillinger innen offshore- og shippingbransjen. Hun var en periode styremedlem i Pensjonstrygden for sjømenn. Mari har i tillegg til cand.jur. fullført Executive Master of Management med hovedfokus på HRM (Human Resource Management), anvendt organisasjonspsykologi og markedsorientert forretningsstrategi

– Jeg er glad for å bli en del av Ræder Bing. Selskapet har både lange tradisjoner og en moderne tilnærming til faget og et inkluderende arbeidsmiljø. Jeg gleder meg til å bli en del av selskapet, og samtidig få mulighet til å være med å utvikle både kunder og Ræder Bing videre, sier Mari.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....