Lytt til vår podkast: Råd om rett™

Klar tale på 15 minutter! "Råd om rett™" er Ræder Bing advokatfirma sin egen podkast med innsikt og samtaler om ulike aktuelle temaer. Her får du gode juridiske råd og konkrete tips på aktuelle problemstillinger rett på øret. Hver episode varer i 15 -20 minutter. Se lenker under. Du finner “Råd om rett™” der du lytter til podkast. Apple, Spotify, Google. Når du abonnerer vil hver nye episode legges til i appen på din valgte enhet. Du kan også lytte til podkastene fra hver enkelt episode sine sider.

Samtaler om arbeidsliv

I «Råd om rett™ – ukentlige samtaler om arbeidsliv» gir advokatene i Ræder Bing de som jobber med HR svar på spørsmål de ofte har. Hver tirsdag kan du lytte til våre advokater dele kunnskap, erfaringer og gir råd på aktuelle arbeidsrettslige temaer - klar tale på 15 minutter!Få oversikt over episodene her

Krypto og skatt

Podkastserie om krypto og skatt med Kyrre W. Kielland og Tone Kaarbø som er advokater og partnere i advokatfirmaet Ræder Bing. Kielland har bred kompetanse innen bank, finans, transaksjoner kontraktsrett og selskapsrett. Kaarbø er skattespesialist. Få praktiske råd på aktuelle problemstillinger knyttet til skattlegging av kryptoinvesteringer - klar tale på 15 minutter!

Få oversikt over episodene her

articleCreated with Sketch.16. januar 2024

Nedbemanning i konsern – Hva må vi vite nå?

Raeder_Bing_podcast_1440x750_2023_02.jpg

I nedbemanningsprosesser er mulighet for omplassering og fortrinnsrett til nye stillinger viktige rettigheter for de ansatte. For arbeidsgivere er det viktig å ha gode rutiner for å sørge for at rettighetene respekteres. Fra og med 1. januar 2024 er dette ansvaret utvidet til å gjelde ved nedbemanning i konsern, uansett hvor. I denne episoden går Kari og Limita gjennom bakgrunnen for lovfestingen, og de overordnede utgangspunktene i de nye reglene. I tillegg gir de råd om hvordan virksomheter som inngår i et konsern best mulig kan håndtere det nye regelverket.

articleCreated with Sketch.10. januar 2024

Skillet mellom arbeidstaker og oppdragstaker

Raeder_Bing_podcast_1440x750_2023_02.jpg

Stillingsvernet i arbeidsmiljøloven innebærer både rettigheter for arbeidstaker og plikter for arbeidsgiver. Det å kalle noen for oppdragstaker gjør ikke alene at man er unntatt fra disse rettighetene. Hvem er omfattet stillingsvernet, og hvor går skillet mellom en arbeidstaker og en oppdragstaker som ikke har slikt vern? I denne episoden snakker Kari og Limita om arbeidsmiljølovens arbeidstakerbegrep og særlig relevant rettspraksis i forhold til dette begrepet.

articleCreated with Sketch.20. mars 2023

Podkast om skatt på insentivordninger

Raeder_podcast_coverart_Incentivordning_1200x630_02.jpg

I denne spesialutgaven av Ræders podkast "Råd om rett" snakker vi om ulike økonomiske konsekvenser av å ta inn ansatte på eiersiden - eller mer presist - å gi de ansatte insentiver knyttet til selskapets utvikling og verdistigning.

articleCreated with Sketch.15. mars 2023

Fradrag for tap på kryptoinvesteringer

Raeder_pocast_crypto_1440x750_01.jpg

Kyrre W. Kielland og Tone Kaarbø er advokater og partnere i advokatfirmaet Ræder. I denne episoden prater de om fradrag for tap på kryptoinvesteringer.

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....