Aktuelt

Her finner du du nyttig lesestoff fra vårt faglige perspektiv. Vi holder deg oppdatert innenfor din sektor eller fagområde, på de til enhver tid aktuelle lovendringer og juridiske problemstillinger som når dagsorden.

Lytt til "Råd om rett" - våre siste podkaster finner du her 🎧

 

 • Endelig forslag til ny anskaffelseslov er lagt frem

  articleCreated with Sketch.28. mai 2024

  Torsdag 16. mai 2024 kom andre delutredning til ny lov om offentlige anskaffelser. Delutredningen omhandler primært styrkede håndhevingsregler, avklaringer knyttet til erstatning og avvisning, hensynet til SMB, samt sikkerhet og beredskap. Fristen for innspill er 16. august 2024.

 • Andre delutredning om ny anskaffelseslov

  articleCreated with Sketch.27. mai 2024

  Hva er de viktigste nyhetene i lovforslaget som vil endre anskaffelsesregelverket i Norge?

 • Oslo og Bærum slipper de fryktede monstermastene – hva nå?

  articleCreated with Sketch.19. mai 2024

  Etter en langvarig prosess har Energidepartementet endelig truffet en avgjørelse om de omstridte "monstermastene" i Oslo og Bærum. Nylig kunngjorde energiminister Terje Aasland at den nye kraftledningen mellom Bærum og Oslo skal legges i bakken, noe som markerer slutten på en langvarig strid om høyspentmastene mellom Hamang i Bærum og Smestad i Oslo.

 • Revidert nasjonalbudsjett

  articleCreated with Sketch.14. mai 2024

  Støre-regjeringen la i dag frem revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen varsler at den midlertidige ekstra arbeidsgiveravgiften som ble innført i statsbudsjettet for 2023 avvikles fra 1. januar 2025. Utover dette foreslås det kun mindre endringer i skatte- og avgiftsreglene.

 • Fradragsføring av tap på utestående fordringer

  articleCreated with Sketch.13. mai 2024

  Et økende antall konkurser medfører at flere ikke mottar betaling for utestående fordringer, f. eks. der du utfører oppdrag gjennom enkeltpersonforetaket ditt og oppdragsgiver går konkurs. I slike tilfeller kan det være aktuelt å tapsføre hele eller deler av fordringen i skattemeldingen.

 • Muntlige avtaler i entrepriseretten

  articleCreated with Sketch.6. mai 2024

  Mange bygg blir helt eller delvis oppført, vedlikeholdt eller rehabilitert uten at det foreligger en skriftlig avtale mellom partene. Manglende skriftlig avtale kan ofte medføre tvist om hva som er avtalt. Agder lagmannsrett har nylig avsagt en dom, som fremhever viktigheten av tydelige og skriftlige avtaler i entrepriseforhold.

 • Hvem betaler for ferie og fri?

  articleCreated with Sketch.3. mai 2024

  Mai markerer begynnelsen på sommersesongen for mange. Vi har allerede kunne gledet oss over en fridag i strålende sol. Nå står fire nye dager for tur, før det etter hvert er tid for sommerferie. Har du kontroll på reglene om arbeidstid, lønn og ferieavvikling? I dette nyhetsbrevet gir vi en kort oppsummering over sentrale regler.

 • En hyllest til Jon Bing

  articleCreated with Sketch.30. april 2024

  Vår tidligere kollega Jon Bing var professor, mentor og forbilde for flere av advokatene i Ræder Bing. Han ville fylt 80 år i dag 30. april 2024.

 • EU-parlamentet vedtok 13. mars 2024 en ny forordning om kunstig intelligens (KI), den såkalte AI Act. Hva innebærer den nye forordningen?

  articleCreated with Sketch.29. april 2024

  EU-parlamentet vedtok 13. mars 2024 en ny forordning om kunstig intelligens (KI), den såkalte AI Act. Hva innebærer den nye forordningen?

 • Hva er det viktigste i forslag til ny ekomlov?

  articleCreated with Sketch.29. april 2024

  Regjeringen har foreslått ny lov om elektronisk kommunikasjon (ekomlov). Forslaget er ment å erstatte ekomloven fra 2003, og forslaget inneholder flere viktige nyheter for ekombransjen.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....