Forhandlingskompetanse er gull verdt

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.10. januar 2024

I stadig flere saker er forhandlinger mellom partene et viktig element. Å være trygg - og god - i forhandlinger er viktig for jurister. Derfor bidrar Ræder Bing aktivt for å øke forhandlingskompetansen til jusstudenter.

NIC_0873.jpg

Jeg har sett at mange av de som har deltatt i forhandlingskonkurransen har løftet seg og blitt langt bedre forhandlere i løpet av konkurransen. Derfor er det også givende å kunne bidra med min kompetanse, sier advokat Henrik Schumann Sager. Han er faglig ansvarlig i Ræder Bing for konkurransen.

Det er ELSA Oslo som arrangerer forhandlingskonkurransen i Oslo, i samarbeid med Ræder Bing. Konkurransen gir studentene anledning til å kjenne på hvordan forhandlinger kan gjennomføres i praksis, og gir nyttige verktøy for arbeidslivet.

– Forhandlinger utgjør en viktig del av arbeidsdagen til mange av oss som er advokater. Å ha forhandlingskompetanse når en starter som advokatfullmektig er derfor svært verdifullt. Kandidater som forstår dynamikken i forhandlinger og har evne til å se løsninger basert på egen parts og motpartens interesser er viktige bidragsytere i team, mener Henrik.

Lag fra Oslo har historisk gjort det godt i den norske forhandlingskonkurransen og mange Oslo-lag har tatt seg til den internasjonale finalen.

– For oss i Ræder Bing er det viktig å gi Oslo-studentene et godt utgangspunkt for landsfinalen. Gjennom forberedelsene og selve konkurransen arbeider vi for at lagene skal prestere best mulig. Å vinne konkurransen er i seg selv en verdifull erfaring, men det tar seg naturligvis også godt ut på CV-en å gjøre det godt i konkurransen, sier han.

Advokaten mener at en viktig suksessfaktor er sammensetningen av laget som deltar.

– Både i konkurransen og i vårt daglige virke, er det en styrke at forhandlingsteamet har ulik faglig spisskompetanse. Da vil laget være rustet til å levere godt, og å gå inn i problemstillingene med et bredere perspektiv. Som lag bør dere også gjøre gode forberedelser ved å finne ut hvordan dere arbeider best sammen. Det har ofte vist seg å bidra til et bedre resultat. Å starte konkurransen med å skulle avklare det, gjør at andre lag kan få et konkurransefortrinn. Dette er også ferdigheter dere vil få beskrevet nærmere på kurset, så noen forkunnskaper til forhandlinger eller sammensetningen av forhandlingsteam behøves ikke.

Å delta i forhandlingskonkurransen er en av arenaene hvor studenter kan få tilbakemeldinger fra advokater i løpet av studietiden.

– I tillegg til en traineestilling og skriveplass, er forhandlingskonkurransen en god arena for å få både skryt og forbedringsinnspill fra erfarne advokater. Konkurransen skal være en arena for læring hvor man både kan gjøre det bra og feile for å lære hvordan man selv reagerer i forhandlingssituasjonen. Å få ærlige tilbakemeldinger under kursene og konkurransen bidrar til å øke forståelsen for eget reaksjonsmønster i forhandlingssituasjoner. Derfor bør alle i løpet av studietiden forsøke å få delta minst en gang på konkurransen, fastslår Henrik.

Konkurransen består av tre runder som går over tre uker i februar. Konkurransen innledes med et seminar, for å lære grunnleggende kunnskaper om forhandlingsteknikk. Etter kurset får lagene en skriftlig oppgave. De åtte beste lagene går videre til kvartfinalen. Etter en semifinale og en finale, kåres endelig vinneren av forhandlingskonkurransen.

Mer informasjon om forhandlingskonkurransen finner du her

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....