Blockchain og tokenøkonomien – Nye forretningsmuligheter!

LinkedIn icon

Blockchain er et hett tema, og mange forbinder dette utelukkende med kryptovalutaer som Bitcoin, Ether, Litecoin mv. Tokenøkonomien inkluderer så absolutt kryptovalutaer, men kanskje vel så interessant, så åpner den også opp for at selskaper kan lage sine egne digitale mynter, såkalte Tokens, hvor de selv gir disse digitale myntene forskjellige attributter.

Bilde av blockchain og tokenøkonomi.jpg

Tokens kan ha alt i fra tradisjonelle selskapsrettslige juridiske rettigheter som aksjer, stemmerettigheter eller krav. Eller at man tilegner de digitale myntene en verdi, og at de fungerer som en effektiv verdioverføring internt i egen organisasjon eller ovenfor tredjeparter. Videre kan man også utføre mikrobetalinger på en langt raskere måte enn hva den eksisterende finansielle infrastrukturen klarer i dag. I tillegg åpner denne teknologien opp for at man kan benytte såkalte «smarte kontrakter» som kan utføre handlinger på en sikker måte, slik at kjøper er sikker på å motta varen eller tjenesten, mens selgeren er sikker på å motta oppgjør.

Alt dette gjør at Tokenøkonomien er i rask framvekst, og store selskaper som f.eks. Microsoft og Maersk har allerede tatt det i bruk. I tillegg er det en rekke norske selskaper som har forstått det enorme potensialet som ligger i dette. Dataforeningens faggruppe for Blockchain har samlet noen av de mest sentrale aktørene fra Norge, og har gleden av å invitere til Frokostseminar hvor dere får møte seks norske aktører som alle benytter Blockchain og tokenøkonomien i sin virksomhet.

Her er hva du får høre om på frokostsamlingen:

  • EY – En introduksjon til tokenøkonomien
  • Norwegian Block Exchange – Trade and Fly
  • Miris – Eiendom – en bransje med lurvete rykte og fallende effektivitet!
  • Ledgefarm – Connecting businesses through blockchain technology
  • Hubii – Powering the tokenised economy with Layer 2 scaling
  • Wiv – Tokenisering av vin og andre unike aktiva

 

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....