Koronaviruset - håndtering av likviditet

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.3. januar 2022

Hva gjør man når gatene blir tomme, ordrene uteblir og kanselleringer kommer? Mange bedrifter kommer i tiden fremover til å kunne få kortsiktig eller langsiktig likviditetsutfordringer. Her får du gode råd til hvordan du forhandler med kreditorene, samt hvilke regninger du MÅ prioritere og hvilke du bør prioritere!

Bilde av hender som holder sparegris .jpg

Hvordan forhandler man med kreditorene?

Det kan kanskje, for en kortere periode, være nødvendig å gå i forhandlinger med kreditorene for å utsette forfall, dele opp betalinger. Prioriteringen kan være mange, lønninger kan forfalle samtidig som en termin på selskapets låneforpliktelser. Selv om mange kreditorer nok vil ha forståelse for at den situasjon som har oppstått er ekstraordinær kan de utfordringer ditt selskap nå har også din kreditor ha. Dette kan gjøre mange forhandlinger utfordrende og man må nå tenke kreativt. Får selskapet større økonomiske utfordringer som følge av korona-viruset må kanskje selskapet reforhandle gjeld, søke gjeldsforhandler med samtlige kreditorer eller i verste fall kaste kortene og begjære oppbud. Hvilke regler bør selskapet følge? Har selskapet mulighet til å velge gjeldsforhandlinger etter andre lands rett – som kanskje kan være mer fordelaktig?

Hvilke regninger MÅ du prioritere og hvilke bør du prioritere?

Eksempelvis må selskapet ikke betale ut mer lønn til de ansatte enn selskapet samtidig kan avsette i forskuddstrekk. Manglende forskuddstrekk anses faktisk som bedrageri og som leder kan man bli ilagt personlig erstatningskrav for manglende avsetning av forskuddstrekk. Prioriteringer av betalinger kan være både vanskelig følelsesmessig og strategisk for den videre driften.
 

Erfarne rådgivere

Vi har lang erfaring med å bistå selskaper med økonomiske utfordringer, samt med hvilke handlingsalternativer som finnes og hvilke strategiske vurderinger som bør foretas. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. 

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....