Erling
Opdal

Partner

Møterett for Høyesterett

Erling_Opdal_POP5018_ræder_web.jpg
Erling Opdal er partner i Ræder Bing og tilknyttet vår avdeling for restrukturering og insolvens.

Erling har omfattende erfaring med rådgivning innen forretningsjuridiske og strategiske spørsmål - og benyttes ofte innen restrukturering av virksomheter.

Hans nøkkelkompetanse ligger særlig innen selskapsrett, forhandlinger, vurdering og endring av selskapsstruktur, samt utforming av kontrakter. Han har også en rekke ganger ledet gjeldsforhandlinger på vegne av oppdragsgivere, så vel norske som utenlandske. 

Erling er en av Norges mest erfarne bostyrere med mer enn 2 000 selskapsavviklinger på CV-en. Han har hjulpet flere virksomheter gjennom økonomiske kriser som børskrakket i 1987, 2000-tallets IT-boble og finanskrisen i 2008. Dette har gitt et solid fundament for å uttale seg om styreansvar, eller kanskje rettere sagt om mangel på nettopp dette. 

I tillegg til økonomiutdannelse og advokatbevilling har Erling også møterett for Høyesterett.

Erling Opdal har de siste årene blitt anerkjent i Chambers og Legal 500 som en av landets beste advokater innen sitt fagfelt.

Utdanning

  • 2001Møterett for Høyesterett
  • 1986Bedriftsøkonomi, BI
  • 1981Cand. Jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

  • 2023 - Partner, Ræder Bing advokatfirma AS
  • 2000 - 2023Partner, Advokatfirmaet Ræder AS
  • 1994 - 2000Partner, Advokatfirmaet Ottesen & Co
  • 1984 - 1994Egen advokatpraksis
  • 1982 - 1984Advokatfullmektig

Annet

Erling har styreverv i diverse aksjeselskaper, samt er redaktør i Gyldendal Rettsdata med ansvar for seksjonen «konkurs og inndrivelse». Han var også styremedlem og President i Eurojuris International og Norge i perioden 1998-2007.

Forfatter av artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....