US Corporate Desk

Ræder Bings US Corporate Desk tilbyr tilrettelegging for nordiske selskaper som ønsker å utvide sitt nedslagsfelt mot det amerikanske investormarkedet. Carl Garmann Clausen og Erik Salbu Aasland, leder Ræder Bings US Corporate Desk. Begge er partnere med advokatbevilling i New York State – og er to av få norske advokater som også har praktisert som advokater i New York.
Bilde av det amerikanske flaget i storby.jpg

USA – muligheter i et større marked

Ræder Bing har lang erfaring med å bistå klienter som har utstrakt kontakt og interesser mot USA. Det amerikanske markedet representerer verdens største økonomi – og åpner mange muligheter for norske og nordiske selskaper.

OTC notering - tilgang til de amerikanske kapitalmarkedene

Først i Norden med «F share»-listing

Som første advokatfirma i Norden har Ræder inngått et samarbeid med OTC Markets som regulerer over 3000 børsnoterte selskaper fra hele verden. Dette er selskaper som ønsker handel i sine aksjer i US Dollars under under egen ticker i USA.

I stedet for å gjennomføre tunge og dyre prosesser med notering på de amerikanske børsene – tilbyr Advokatfirmaet Ræder å gjøre en såkalt OTC-notering i USA. Dette gjør at aksjene blir registrert og kan handles på vanlig måte via en amerikansk handelsplattform, uten at man er notert på en amerikansk børs.
 
Aksjene vil fortsatt være notert som vanlig på «hjemme-børsen», men får en egen amerikansk ticker som slutter på «F», hvilket er opphavet til begrepet F share for «foreign».

Ræder har allerede assistert flere børsnoterte selskaper på Oslo Børs med dere
s søknader til OTC Markets for notering på OTCQX og OTCQ. 
 

Velregulert og rask tilgang

OTCQX og OTCQB er et amerikansk offentlig marked som kan sammenlignes med en børs – hvor aksjene handles under egne tickere. Dette gir globale selskaper, som allerede er notert på internasjonale børser, en velregulert tilstedeværelse i det amerikanske aksjemarkedet med kurser som stilles i USD.

Dette gjør det mulig for selskapet å bygge større handelsvolum, en diversifisert aksjonærbase og forbedret likviditet i aksjen – uten at man må ta arbeidsbelastningen og kostnadene knyttet til en amerikansk børsnotering. Les mer om OTC markets 
 

Innsikt

Tar billig bakvei til USAs børsmarked : En notering i USA er dyrt, men to Ræder-partnere med amerikansk advokatbevilling, kan nå notere norske børsselskaper langt rimeligere på OTC Markets i New York.
 
 

 

Ræder podkast "Råd om Rett". I denne spesial episoden snakker partner i Ræder Erik Aasland med Joe Coveney (VP Corporate Services i OTC Markets) om OTC noteringer. En OTC notering gir tilgang til de amerikanske kapitalmarkedene og gir selskaper muligheten til å bygge større handelsvolum, en diversifisert aksjonærbase og forbedret likviditet i aksjen – uten arbeidsbelastningen og kostnadene knyttet til en amerikansk børsnotering.

Ræder partners Erik Salbu Aasland and Carl Garmann Clausen guest OTC Markets Group latest Advisor Insights Podcast. They provide valuable insights for publicly traded international companies that are considering cross trading on the OTC Markets. 

Advokater som forstår det amerikanske markedet

Med økende internasjonalisering er det stadig viktigere for advokater å være kjent med internasjonale standarder, samt lover og rettskulturer i andre jurisdiksjoner. Ræder Bings advokater har en internasjonal bakgrunn og erfaring av relevans for komplekse internasjonale oppdrag. Det amerikanske rettssystemet krever normalt bistand fra amerikanske advokatfirmaer, men Ræder Bings US Corporate Desk har to dedikerte partnere som har praktisert som advokater i USA og innehar advokatbevilling i New York.

Advokatene har delvis fulgt, og delvis ledet, våre klienter utenfor landegrensene og inn i det amerikanske markedet. Vi hjelper også utenlandske virksomheter med å finne frem i Norge, og spiller blant annet en aktiv rolle i ulike internasjonale handelskamre og samarbeidsfora.

Les mer om våre tjenester innen Børs og kapitalmarkeder og selskapsrett

Podkast: OTC - Tilgang til det amerikanske kapitalmarkedet

Raeder_pocast_special_1440x750_Norsk.jpg

I denne spesial episoden av podkasten Råd om Rett snakker partner i Ræder Bing Erik Aasland med Joe Coveney (VP Corporate Services i OTC Markets) om OTC noteringer. En OTC notering gir tilgang til de amerikanske kapitalmarkedene og gir selskaper muligheten til å bygge større handelsvolum, en diversifisert aksjonærbase og forbedret likviditet i aksjen – uten arbeidsbelastningen og kostnadene knyttet til en amerikansk børsnotering.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....