Carl
Garmann Clausen

Partner

Advokatbevilling i New York

carl_garmann_clausen_POP9310_ræder_web.jpg
Carl Garmann Clausen er partner i Ræder Bing med solid internasjonal erfaring og er tilknyttet Corporate avdelingen.

Carl har sitt hovedfokus innen selskapsrett, børs- og verdipapirrett. Arbeidet inkluderer bistand til alt fra gründerbedrifter til børsnoterte selskap, ved salg og oppkjøp av virksomheter, egenkapitaltransaksjoner og børsintroduksjoner. 

Carl har advokatbevilling både i Norge og i delstaten New York, USA - og en stor andel av hans arbeid er internasjonalt rettet. Han bistår regelmessig på internasjonale M&A transaksjoner og øvrige kontraktsforhandlinger. På bakgrunn av Carls advokatbevilling i New York er Ræder blitt oppnevnt som sponsor på OTC QX, hovedlisten på OTC Markets i New York City.

Carl bistår også flere norske selskap i forhold til internasjonal ekspansjon og etablering, samt utenlandske virksomheter som skal etablere seg eller gjøre transaksjoner i Norge. Med bakgrunn fra New York har Carl et spesielt fokus på norsk-amerikanske relasjoner.

Carl har jobbet mye inn mot gründermiljøer i Norge og bistår i dag flere aksjeselskaper i oppstartsfasen, i forbindelse med stiftelse, organisering og egenkapitaltransaksjoner.

Teknologibedrifter utgjør også en betydelig andel av Carls klientbase, gjerne med utarbeidelse og forhandling av større internasjonale avtaler. Det være seg lisens- og andre kundeavtaler, leverandøravtaler, utviklingsavtaler og samarbeidsavtaler. Her har Carl opparbeidet seg god kompetanse på forhold rundt vern av selskapenes immaterielle eiendeler, - noe som gjør at Carl også er tilknyttet Ræders IPR-avdeling.

Carl holder jevnlig kurs for styremedlemmer i børsnoterte foretak om norske børsregler og løpende forpliktelser for børsnoterte selskaper.

Utdanning

  • 1999Advokatbevilling i Norge
  • 1995Advokatbevilling i New York, USA
  • 1992LL.M i Internasjonal rett, London Law Centre fra University of Notre Dame
  • 1991Cand. Jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

  • 2001 - 2023Partner, Advokatfirmaet Ræder AS
  • 1997Advokat, Advokatfirmaet Ræder AS
  • 1991 - 1996Advokat, Law Office of John Sebastian Vaneria i New York City
  • 2023 - Partner. Ræder Bing Advokatfirma AS

Annet

Medlem av Den Norske Advokatforening

Styremedlem i British-Norwegian Chamber of Commerce (2012-2018)

The Association of the Bar of the City of New York

Sponsor OTC QX, OTC Markets, New York City

American Chamber of Commerce

ITech Law 

Diverse styreverv

Forfatter av artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....