Gründerselskaper - hva skal til for å lykkes?

LinkedIn icon

Marstad Group og Advokatfirmaet Ræder har gleden av å invitere til seminar om hva som skal til for å lykkes med gründerselskaper. Målgruppen er gründere og personer som vil investere i tidligfaseselskaper. Her vil du møte eksperter på tema som finansiering, jus, selskapsutvikling og flere andre viktige områder. I tillegg vil NorQuant-gründer Thomas Nygaard fortelle om sine opp- og nedturer.

Gründerselskaper_1440x750_Web[1].jpg

Marstad Group er spesialister på utvikling av tidligfaseselskaper og har et økosystem med all kompetanse selskapene trenger. Advokatfirmaet Ræder er et ledende advokatfirma i Oslo som arbeider mye med tidligfaseselskaper, kapitalinnhenting og børsnoteringer.

PÅMELDING 

Program:

17:00 - 17:05 Velkommen v/Ørjan Martnes og Oddbjørn Windstad, Marstad Group

17:05 - 17:25: Gründer Thomas Nygaard, NorQuant

Thomas etablerte i 2017 NorQuant AS. Selskapet har etablert flere nyskapende fond, utvikler en fintechplattform for investorer og forsker på nye metoder til å forutse effektene av klimaendring. Thomas vil fortelle om sin erfaring som gründer, hvilke utfordringer han har møtt og hvordan han har løst dem.

17:25 - 17:45: Manager Executive Search Jan-Petter Westlie, Badenoch + Clark

Jan-Petter rekrutterer styremedlemmer og ledere. Han har spesielt fokus på oppstarts- og tidligfaseselskaper hvor behovene er annerledes enn i etablerte selskaper. Jan-Petter vil gi tips om hvorfor skal/bør du ha eksterne styremedlemmer, hva gründerselskaper bør fokusere på når de ser etter styremedlemmer og daglig leder, og hvilke fallgruver du som gründer bør være oppmerksom på.

17:45 - 18:05: Partner Kyrre Kielland, Advokatfirmaet Ræder

Gründere starter selskap fordi de har en god ide, men blir ofte overrasket over alle utfordringene det gir å drive et selskap. Kyrre har omfattende erfaring som juridisk rådgiver for gründerselskaper; fra etablering og den første kapitalinnhentingen til salg eller børsnotering av selskapet. Han vil gi tips om hvilke juridiske problemstillinger gründerselskaper bør fokusere spesielt på og hvordan de kan løses.

18:05 - 18:25: Pause

18:25 - 18:45: Lead advisor business development Håvard Windstad, Smart Innovation Norway

Smart Innovation Norway driver med næringsutvikling innenfor blant annet smarte byer og ny teknologi. Håvard arbeider med å utvikle selskaper sammen med gründere, og har selv også omfattende erfaring som engleinvestor og gründer. Her vil han fokusere spesielt på hvordan man kan utvikle bærekaftige forretningsmodeller.

18:45 - 19:05: Daglig leder Thomas Evensen, Orgbrain

Å drive et selskap kan være utfordrende og mer komplisert enn mange ser for seg. Thomas er daglig leder i Orgbrain AS. Selskapet har utviklet en digital styreplattform som bidrar til bedre og mer profesjonelt styrearbeid, og er en godt verktøy også for administrasjonen i det daglige. Han vil fortelle om hvordan en styreportal kan hjelpe deg med å holde styr på alle lovkrav og sørge for at formalitetene er i orden slik at du består due diligence når du skal hente inn kapital, børsnotere eller selge selskapet.

19:05 - 19:25: Daglig leder Stine Sofie Grindheim, Dealflow

De fleste gründere trenger kapital fra investorer i flere omganger. Hvordan gjør du selskapet interessant for investorer slik at du får realisert dine gründerdrømmer? Crowdfunding har blitt stadig mer populært i Norge og kan være et godt alternativ for mange. Stine Sofie vil fortelle om hvordan du lykkes med en crowdfundingkampanje og hva investorer er opptatt av.

19:25 - 19:30: Oppsummering og avrunding ved Ørjan Martnes og Oddbjørn Windstad, Marstad Group

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....