Morten Opstad er partner i Ræder Bing og vår mest erfarne strategiske rådgiver innen M&A og kapitalmarkeder, selskapsrett og skatt.

Morten har de siste 20 årene vært rådgiver for flere vellykkede suksessbedrifter innenfor teknologi, som han har fulgt på veien fra gründerfase frem til børsnotering. 

Morten blir i stor grad benyttet som juridisk strateg, særlig knyttet til den internasjonale siden av klientenes virksomhet. Juridiske problemstillinger rundt børs, selskapsrett og skatt fyller dagen hans, i tillegg til vervet som styreleder for en rekke selskaper. 

Morten er styreleder for tre børsnoterte teknologi-selskaper, og fokuserer sin rådgivning på spørsmål knyttet til børs, selskapsrett og skatt. Han ser sin juridiske plattform som en styrke og en trygghet i utøvelsen som juridisk rådgiver, også i egne styreverv når risiko skal tas. 

Med sin solide erfaring innen selskapsdrift er Morten av den oppfatning at styredrift krever stadig mer risikotaking nå enn for bare få år siden. Mortens juridiske tyngde vil derfor styrke og gi trygghet når viktige avgjørelser skal tas ved neste korsvei i virksomheten.

Morten er anerkjent som spesialist innen Commercial, corporate and M&A i Legal 500.

Utdanning

  • 1986Advokatbevilling
  • 1979Cand. Jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

  • 2023 - Partner, Ræder Bing advokatfirma AS
  • 1991 - 2023Partner, Advokatfirmaet Ræder
  • 1986 - 1991Skatterådgiver og advokat i revisjonsfirmaene Deloitte, Noraudit og Coopers & Lybrand
  • 1984 - 1986Dommerfullmektig, Fredrikstad byrett
  • 1980 - 1984Rådgiver, skatteavdelingen i Finansdepartementet

Annet

Medlemsskap og verv: Den Norske Advokatforening

Forfatter av artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....