Endringer i forsikringsavtaleloven

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.28. juni 2022

Den 1. juli 2022 trer endringer i forsikringsavtaleloven i kraft. Bakgrunnen for endringene er del av en gjennomføring av EUs forsikringsdistribusjonsdirektiv 2016/97.

bilde_av_sakspapirer_750.jpg

I tillegg til endringer i forsikringsavtaleloven trådte blant annet også ny lov om forsikringsformidling i kraft 1. januar 2022 som følge av forsikrings-distribusjonsdirektivet.

Et sentralt formål med forsikringsdistribusjonsdirektivet har vært å styrke forbrukervernet ved kjøp av forsikringer og under forsikringsavtalens levetid.

Noen av endringene i forsikringsavtaleloven innebærer kodifisering av gjeldende rett, mens andre endringer innebærer nye plikter for forsikringsselskapene – dette gjelder særlig innholdet i forsikringsselskapets informasjonsplikt og rådgivningsplikt overfor kunder. Endringene inneholder også bestemmelser om erstatningsansvar for forsikringsselskapets brudd på dets alminnelige plikter. I tillegg er det nye regler om elektronisk kommunikasjon.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål knyttet til lovendringene.

 

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....