Podkast - «Råd om rett™»

I «Råd om rett™ – ukentlige samtaler om arbeidsliv» gir Siri Falch-Olsen og Ragnhild J. Nakling ledere og de som jobber med HR svar på spørsmål de ofte har. Advokatene er Ræder Bings partnere på arbeidsrett. Hver tirsdag kan du lytte til at Siri og Ragnhild deler sin kunnskap, sine erfaringer og gir råd på aktuelle arbeidsrettslige temaer - klar tale på 15 minutter! Abonner: Du finner «Råd om rett™» der du lytter til podkast. Apple, Spotify, Google Når du abonnerer vil hver nye episode legges til i appen på din valgte enhet. Du kan også lytte til podkastene fra hver enkelt episode sine sider.
 • Embetsmenn

  articleCreated with Sketch.21. november 2023

  Hvem er embetsmenn – eller det som kanskje snart vil hete embetsholdere? Hvorfor er uavhengighet så viktig for embetsmenn? Og hva er forslagene i NOUen "Embetsordningen – i takt med tiden"? Tingrettsdommer og leder av embetsmannsutvalget, Terese Smith Ulseth, er gjest i studio.

 • Arbeidstidsordninger

  articleCreated with Sketch.24. oktober 2023

  Når kan man kreve å jobbe redusert, eller ha fleksibel arbeidstid? Kan du som arbeidsgiver si nei fordi du ikke ønsker dette, eller må det være en ulempe for virksomheten – i så fall hvor stor? Og hva er egentlig en arbeidstidsordning? I denne episoden er arbeidsmiljøloven § 10-2 tema for Ragnhild og Siri.

 • Lønnsgarantiordningen

  articleCreated with Sketch.17. oktober 2023

  Hva er egentlig lønnsgarantiordningen? Har alle ansatte hos deg krav på dekning av utestående lønn hvis virksomheten din går konkurs? Og dekkes lønnen fullt ut eller kun opp til et visst nivå? Hva hvis man både er eier og ansatt av en virksomhet? Ukens tema for Ragnhild og Siri er lønnsgarantiordningen.

 • Rett til permisjon – omsorg for barn og nærstående

  articleCreated with Sketch.10. oktober 2023

  Hva slags rettigheter har ansatte med syke barn eller nærstående? Har de bare rett på fri, eller fri med lønn? Har det noen betydning om de er alene om omsorg for barn, og hva med om noen ønsker å pleie en syk venn i livets siste fase? I denne episoden snakker Ragnhild og Siri om ansattes rettigheter i denne typen krevende situasjoner.

 • Oppreisning

  articleCreated with Sketch.3. oktober 2023

  Kan arbeidstaker kreve oppreisningserstatning ved ugyldig oppsigelse? Gjelder dette selv om arbeidstaker får jobben tilbake og ikke har lidt et økonomisk tap? Og hvilke momenter vektlegges ved utmålingen? Kan domstolene vektlegge at også arbeidstaker har opptrådt klanderverdig? Ragnhild og Siri snakker om oppreisningserstatning i denne episoden av "Råd om rett".

 • Erstatning for urettmessig avskjed

  articleCreated with Sketch.26. september 2023

  Hvilke erstatningsregler gjelder hvis arbeidstaker har fått en ulovlig avskjed? Hvilke momenter har betydning ved tapsutmålingen? Kan arbeidstaker få erstatning for tapt fremtidig inntekt og i så fall hvor lenge? Ragnhild og Siri snakker i denne episoden av 'Råd om rett' om erstatning ved urettmessig avskjed.

 • Rekruttering

  articleCreated with Sketch.19. september 2023

  Hvorfor er det en risiko for ubevisst diskriminering i rekrutteringsprosesser? Hvordan gjennomføre en objektiv og kompetansebasert prosess, og hvorfor bør arbeidsgiver ikke la seg styre av magefølelse og kjemi? Kan dette forhindre feilansettelser og bidra til mer mangfold? Kari Hanne Holland-Hverven fra Amesto People & Culture er gjest i studio hos Ragnhild og Siri og tema er rekruttering.

 • Hva innebærer en avskjed?

  articleCreated with Sketch.13. september 2023

  Arbeidsmiljølovens mest alvorlige reaksjon er avskjed. Hva innebærer det at arbeidsforholdet opphører på dagen uten oppsigelsestid? Når opphører retten til lønn og andre ytelser? Og må arbeidstaker som blir avskjediget informere nye arbeidsgivere om dette? I denne episoden av podkasten "Råd om rett" snakker Ragnhild og Siri om virkningen av avskjed.

 • Attest

  articleCreated with Sketch.5. september 2023

  Når har arbeidstaker krav på attest, og hva skal stå i attesten? Kan arbeidsgiver skrive om fravær eller andre negative forhold, og kan arbeidsgiver nekte å skrive attest til en ansatt som er blitt avskjediget? Dette med mer vil Ragnhild og Siri gi svar på i denne episoden av "Råd om Rett".

 • Oppsigelse, ferieavvikling og arbeid for andre under permittering – hva gjelder?

  articleCreated with Sketch.29. august 2023

  Skal permitterte arbeidstakere avvikle ferie? Hva er konsekvensen av at permitterte ansatte arbeider for andre arbeidsgivere? Og hva skjer egentlig med oppsigelsestiden hvis arbeidstaker eller arbeidsgiver sier opp arbeidsforholdet under permitteringen? Ragnhild og Siri tar opp flere praktiske spørsmål ved permittering i denne episoden av "Råd om rett"

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....