Podkast - «Råd om rett™»

I «Råd om rett™ – ukentlige samtaler om arbeidsliv» gir advokatene i Ræder Bing de som jobber med HR svar på spørsmål de ofte har. Hver tirsdag kan du lytte til våre advokater dele kunnskap, erfaringer og gir råd på aktuelle arbeidsrettslige temaer - klar tale på 15 minutter! Abonner: Du finner «Råd om rett™» der du lytter til podkast. Apple, Spotify, Google Når du abonnerer vil hver nye episode legges til i appen på din valgte enhet. Du kan også lytte til podkastene fra hver enkelt episode sine sider.
 • Fleksibel arbeidskraft uten «null-kontrakter»

  articleCreated with Sketch.27. juni 2024

  I denne episode diskuterer Mari og Limita hvordan arbeidsgivere kan håndtere behovet for fleksibel arbeidskraft uten å bruke «null-kontrakter», som ikke lenger er lov å benytte. De gjennomgår alternative løsninger som kan sikre både fleksibilitet for arbeidsgiver og trygghet for ansatte.

 • Sluttavtaler

  articleCreated with Sketch.18. juni 2024

  Sluttavtaler benyttes ofte for å få en ryddig og gjensidig akseptert avslutning av et arbeidsforhold. I denne episoden diskuterer vi de viktigste aspektene ved sluttavtaler i omstillingsprosesser.

 • Arbeidsavtaler - er du forberedt til 1. juli?

  articleCreated with Sketch.11. juni 2024

  Fra 1. juli utvides kravene til hva som må inngå av informasjon i en arbeidsavtale. Alle arbeidsgivere må derfor oppdatere sine maler for ansettelsesforhold. Her snakker vi om hvilke nye krav som oppstilles.

 • Omstilling 3: Kommunikasjon og medbestemmelse

  articleCreated with Sketch.4. juni 2024

  I denne episoden snakker Kari, Mari og Limita om hvordan sørge for ansattes medbestemmelse i omorganiserings- og nedbemanningsprosesser, og at en kommer langt med god kommunikasjon.

 • Omstilling 2: Utvelgelse

  articleCreated with Sketch.28. mai 2024

  Hvem får bli og hvem må gå? Limita, Mari og Kari snakker om hvordan arbeidsgivere, på en saklig og etterprøvbar måte, velger ut ansatte som skal vurderes i en omstilling/nedbemanningsprosess.

 • Omstilling og nedbemanning

  articleCreated with Sketch.21. mai 2024

  Hjelp, vi må omorganisere! Limita, Mari og Kari snakker om planleggingsfasen ved omorganisering, enten dette gjelder nedbemanning, oppbemanning kombinert med nedbemanning, eller kun endringer av stillingers innhold. Og hvor kommer konsernreglene inn?

 • Personvern og personalopplysninger del 2

  articleCreated with Sketch.14. mai 2024

  Kan personopplysninger om ansatte brukes til andre formål - når? Hva må arbeidsgiver tenke på ved arbeismiljøundersøkelser? Hvordan kan arbeidsgiver gå frem for bilder av ansatte på hjemmesiden og på intranett? Kari og Magnus gir oss innsikt

 • Hva trenger vi til det nye arbeidslivet i endring?

  articleCreated with Sketch.7. mai 2024

  I denne episoden snakker Kari med Even Bolstad om endringer og behov i fremtidens arbeidsliv. Hva trenger vi av lederskap og kompetanse? Hvilken betydning har ansattes lyst, evne og vilje til endring? Og må jussen endres?

 • Hva holder direktørene våkne om natten?

  articleCreated with Sketch.30. april 2024

  I denne episoden har vi besøk av Even Bolstad, leder for HR Norge. Even og Kari snakker om behovet for ny kompetanse, AI, kostnader, lønnsoppgjør og at alt henger sammen med alt.

 • Ferie og feriepenger

  articleCreated with Sketch.23. april 2024

  Når det gjelder ferie har arbeidsgiver styringsrett, innenfor ferielovens rammer. I denne episoden skal vi snakke om hvorfor arbeidsgiver må tenke på ferieavvikling allerede nå, og hvilke rammer arbeidsgiver må forholde seg til. Vi skal også snakke om den særnorske feriepengeordningen.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....