Incoterms 2020

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.12. desember 2019

De anerkjente leveringsbetingelsene Incoterms er utgitt i ny versjon Incoterms 2020. Det forventes at de nye reglene gradvis vil erstatte forrige versjon (2010) i nasjonal og internasjonal handel. Versjon 2020 innebærer også flere endringer og justeringer i forhold til forrige versjon.

Bilde av båt som laster frakt.jpg

Bestemmelsene i Incoterms:

Definerer viktige skjæringspunkter og ansvarsområder for henholdsvis selger og kjøper ved levering av varer under salgskontrakter. Dette gjelder bl.a. hvem som skal besørge transport, hvem som skal ha risikoen for at noe skjer under transport, hvem som skal dekke ulike kostnader forbundet med transport og fortolling osv. Bestemmelsene får anvendelse via enkle henvisninger som for eksempel EXW, FCA, CIF og det er viktig å være klar over betydningen av disse forkortelsene for partenes plikter og rettigheter.

Ræders advokater bistår med Incoterms

Våre advokater jobber daglig med problemstillinger relatert til Incoterms og ta kontakt om det skulle være spørsmål eller behov for bistand i denne forbindelse.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....