Charlotte
Hafstad

Specialist Counsel

Charlotte Hafstad1.jpg
Charlotte Hafstad har unik erfaring fra Oljefondets Etikkråd og fra Forsvarets operasjonelle virksomhet. Hun skriver for tiden doktorgrad ved det juridiske fakultet i Oslo om finansielle transaksjoner og nasjonal sikkerhet, og er en av Norges fremste eksperter innen economic security. Hun rådgir klienter i sikkerhetsrelaterte spørsmål, og gir strategiske råd i skjæringspunktet mellom juss og geopolitikk.

Charlotte har 14 års erfaring fra det offentlige, blant annet fra sekretariatet for Oljefondets Etikkråd, hvor hun i flere år gransket multinasjonale selskaper involvert i grov korrupsjon og menneskerettighetsbrudd. Hun jobbet deretter som seniorrådgiver i Forsvaret og støttet forsvarets operative virksomhet gjennom juridisk rådgivning knyttet til cyber-, teknologi-, personvern- og sikkerhetsrett. I 2020 startet hun som advokatfullmektig hos Bing Hodneland advokatselskap, hvor hun har rådgitt klienter innen sikkerhetslovgivning, cyber og personvern, samt screeningregler for utenlandske investeringer. Siden 2022 har Charlotte vært Country reporter for CELIS Institute, et internasjonalt ekspertorgan innen finansielle transaksjoner og sikkerhet.

Charlotte har en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i WTO-rett, selskapsrett og internasjonal humanitærrett fra Humboldt-universitetet i Berlin. Hun har også en mastergrad fra War department ved King's College i London med spesialisering i staters håndtering av internasjonale sikkerhetstrusler som terrorisme og spionasje. Hun skrev masteroppgaven sin under veiledning av Sir David Omand.

Utdanning

  • 2016 - 2017Master in Terrorism, Security and Society, King's College London.
  • 2007Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo
  • 2006 - 2007Spesialisering innen WTO-rett, selskapsrett og humanitærrett, Humboldt universitetet i Berlin

Arbeidserfaring

  • 2023 - Specialist Counsel, Ræder Bing advokatfirma AS
  • 2020 - 2023Advokatfullmektig i IT & Media-avdelingen, Bing Hodneland advokatselskap DA
  • 2012 - 2020Seniorrådgiver, Forsvaret
  • 2006 - 2012Rådgiver i Etikkrådets sekretariat, Oljefondet

Annet

Forfatter av artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....