Kapring av varemerker og ulovlig kopiering i Kina

LinkedIn icon

Hva kan gjøres for å unngå at kinesiske foretak og privatpersoner registrerer andres varemerker som de ser mangler beskyttelse i Kina - og hva gjør man når man blir utsatt for det?

copyright.jpg

Ræder har i mange år vært sekretariat for NACG (Norwegian Anti-counterfeiting Group - Norsk forening mot piratkopier) og ønsker, som vertskap, våre klienter og kontakter med interesse for temaet velkomne til å melde seg på frokostseminaret.

Det er et velkjent problem at kinesiske foretak og privatpersoner registrerer andres varemerker som de ser mangler beskyttelse i Kina, ofte benevnt «trademark squatting» eller «trademark hijacking». Hensikten er å selge registreringen til den rettmessige innehaveren eller å benytte seg av varemerkets goodwill for å lansere egne produkter i Kina. Flere norske bedrifter har dessverre erfart dette. Videre er Kina opphav til verdens største industri for ulovlig kopiering og etterligninger av produkter, hvilket også rammer norsk næringsliv.

Hva kan gjøres for å unngå slike problemer - og hva gjør man når man blir utsatt for det? Er etablering og håndheving av rettigheter i Kina verdt investeringen?

Advokat Cissy Zhou, General Counsel, Stokke AS, har omfattende erfaring med å håndtere varemerkerettslige problemstillinger i Kina og kommer til Norge for å dele av sine erfaringer.

Program:

08.00-08.30 Kaffe/frokost
08.30-08.40 Innledning, velkomst ved Christoffer Vedal, NACG
08.40-09.25 Foredrag v/Cissy Zhou, Legal Counsel - Stokke AS, Kina
09.25-09.45 Q&A/Paneldiskusjon
09.45-10.15 Mingling med gamle og nye medlemmer

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....