NFI gjennomgår egne vedtak på nytt etter medhold til Qvisten Animation

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.26. august 2024

Norsk Filminstitutt (NFI) erkjenner at de har praktisert regelverket feil etter at Qvisten Animation fikk medhold i Medieklagenemnda om tilskudd til filmen "Bukkene Bruse i Badeland".

Bukkene Bruse L format.png

I mai 2024 fikk produksjonsselskapet Qvisten Animation AS medhold i Medieklagenemnda i en klagesak mot Norsk Filminstitutt (NFI). Qvisten var representert av Ræder Bing Media Sport & Entertainment ved Christian With og Sunniva Nicole Rebbestad.

Saken gjaldt tilskudd til filmen Bukkene Bruse i Badeland i form av såkalt etterhåndstilskudd (EHT). EHT utbetales etter at filmen har hatt premiere, basert på hvor godt filmen gjør det i markedet. NFI hevdet at maksimal EHT skulle beregnes ut ifra godkjent budsjett og finansieringsplan. Qvisten vant frem med at det var sluttregnskapet som skulle legges til grunn. Forskjellen kan være betydelig for produsent, særlig dersom søknad om EHT foreligger lang tid før filmen er ferdigprodusert og man har oversikt over de endelige faktiske kostnadene. I tillegg til økt ramme for EHT, fikk Qvisten dekket i overkant av NOK 200 000 i sakskostnader.

I kjølvannet av Medieklagenemndas avgjørelse har NFI erkjent at de i en periode har praktisert regelverket feil, og at dette har ført til at noen filmer har fått en lavere ramme for EHT enn de kunne fått. NFI vil nå gjennomgå alle vedtak om EHT som ble fattet mellom 2015 og 2021 for å sikre at maksimal EHT har blitt fastsatt riktig. NFI tar høyde for at gjennomgangen kan lede til økte utbetalinger av EHT. 

Medieklagenemndas vedtak kan leses her.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller trenger rådgivning rundt ordningen med etterhåndstilskudd (EHT) for spillefilm. 

 



Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....