Podkast om skatt på ulike insentivordninger

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.20. mars 2023

I denne spesialutgaven av Ræders podkast "Råd om rett" snakker vi om ulike økonomiske konsekvenser av å ta inn ansatte på eiersiden - eller mer presist - å gi de ansatte insentiver knyttet til selskapets utvikling og verdistigning.

Raeder_podcast_coverart_Incentivordning_1200x630_02.jpg

I alle operative selskap er de ansatte selskapenes viktigste ressurs. Og å tiltrekke og holde på viktige ansatte er noe alle ledere og eiere bør ha fokus på.

I denne episoden ser vi på de økonomiske konsekvensene ved å ta inn ansatte som på eiersiden – eller mer presist å gi de ansatte insentiver knyttet til selskapets utvikling og verdistigning.

Det kan være mange grunner til at eier/arbeidsgiver ønsker å gjøre dette. For det første kan det være behov for å knytte den ansatte nærmere til selskapet – altså sikre seg at vedkommende kommer, blir værende og bidrar underveis. For det andre kan det være en måte å avlønne ansatte på dersom selskapets økonomi foreløpig ikke tillater et høyere lønnsnivå. Det å la ansatte «være med på en reise» bygger også kultur og samhold og er også en grunn som ofte trekkes frem.

Motivene er mange – fra Veidekkes aksjeprogram til startups med lite kapital og stor tro på fremtiden. Og måtene som benyttes til å knytte de ansatte til selskapets utvikling varierer derfor også. Det finnes ikke en riktig og en feil måte. Dette er tema for en senere episode.

Lytt til episodene her: 

Spotify 

Apple

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....