Frister for gjennomføring av fisjoner, fusjoner mv.

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.21. september 2022

Mange ønsker å være sikret registrering av fusjon eller fisjon innen utgangen av 2022, slik at fusjonen eller fisjonen kan legges til grunn med skattemessig virkning for året 2022.

bilde_av_kalender3.png

Fisjoner, fusjoner, kapitalnedsettelser og avvikling av selskap skal normalt meldes til Foretaksregisteret i to trinn: beslutning og gjennomføring. Dersom et selskap f.eks. har vedtatt å gjennomføre en fisjon skal det sendes en melding om beslutning om fisjon. Når meldingen er behandlet av Foretaksregisteret begynner kreditorfristen på 6 uker å løpe. Etter utløp av kreditorfristen kan selskapet melde gjennomføring av fisjonen til Foretaksregisteret.

Dersom det benyttes elektronisk skjema, må beslutningsmelding og gjennomføringsmelding være mottatt hos Foretaksregisteret innen hhv. 10. oktober og 5. desember 2022 for at en skal være garantert å få gjennomføringen registrert innen utløpet av året.

Ved innsending av papirskjema bør melding om beslutning av fisjon, fusjon mv. være mottatt hos Foretaksregisteret innen 1. oktober, og endelig gjennomføringsmelding innen 30. november. Dersom fristene ikke overholdes risikerer man at gjennomføringen ikke registreres før i 2023.

Vi bistår mange klienter med fisjoner og fusjoner.

Ta kontakt dersom du ønsker bistand til gjennomføring av omorganiseringer eller registreringer før årsskiftet. 

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....