Når må restskatten betales?

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.4. juli 2022

Mange har allerede fått skatteoppgjøret og lurer på når restskatten må betales. Heldigvis må restskatten ikke betales før tidligst 20. august, avhengig av når du mottar skatteoppgjøret.

bill-counting-machine-with-norwegian-krones-picture-id1265660918.jpg

Fristen for når du må betale restskatten er avhengig av når du fikk skatteoppgjøret ditt. Får du skatteoppgjøret i perioden april til og med juni, har du frist til 20. august for å betale restskatten. Fikk du over tusen kroner i restskatt, deles summen opp i to fakturaer. Frist for den andre fakturaen er 24. september. 

Får du skatteoppgjøret ditt i august eller senere, er fristen for den første fakturaen 3 uker etter datoen skatteoppgjøret ditt er klart, og den andre fakturaen 8 uker etter at skatteoppgjøret foreligger.

Får du restskatt på under 1 000 kroner er fristen for å betale 20. august dersom du får skatteoppgjøret ditt i juni eller tidligere. Får du skatteoppgjøret ditt i august eller senere, er fristen for å betale 3 uker etter datoen skatteoppgjøret ditt er klart.

Hvis betalingsfristen er på en lørdag eller søndag, kan du betale innen mandagen (første virkedag) etter fristen.

Du må betale restskatten selv om du har endret etter fristen for skattemeldingen eller klaget. Hvis du ikke betaler restskatten i tide, løper det forsinkelsesrenter ved forfall frem til du betaler. Forsinkelsesrenten er pt 8,5 %.

Restskatt under 100 kroner trenger du ikke å betale.

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....