Restrukturering og insolvens

Når en virksomhet havner i økonomisk krise, er det svært mange handlinger som kan forverre uføret, og tilsvarende få som vil lede til gode løsninger på lang sikt. Under slike forhold kan kjølige hoder med juridisk kompetanse og riktig erfaring tilføre uvurderlig innsikt og perspektiv på situasjonen.
fugleperspektiv _arbeidsbord.jpg

Ved økonomiske problemer tvinges også aktører langt utenfor det kriserammede selskapet til å foreta umulige valg med svært korte tidsfrister, - og ikke sjelden står det både prestisje og store verdier på spill.

Da er det tygt å vite at vårt advokatteam har solid erfaring med å bistå virksomheter med økonomiske problemer, og vi kjenner både fallgruvene og mulighetene som alle faser av en restrukturering representerer for de ulike partene, enten vi snakker om selskapets ledelse, kreditorer, låntakere, långivere eller ansatte.

Kyndig juridisk bistand er også en forutsetning hvis man vurderer eller skal følge opp gjeldsforhandlinger med sine kreditorer, nedbemanninger eller selge hele eller deler av virksomheten. Vårt advokatteam på Restrukturering og insolvens har i tillegg noen av landets mest erfarne bostyrere, fra oppdrag både som bostyrer i konkursboer, gjeldsnemndsleder i gjeldsforhandlinger, samt granskningsoppdrag. Dette bidrar også til at vi i større grad ser helheten i omstruktureringsprosesser og muligheten for fortsatt drift.

Har du spørsmål om bostyring som du ikke finner svar på her, eller informasjon av betydning for en bobehandling, ber vi deg kontakte oss.

Vi kan hjelpe deg med

 • Gjennomgang av et selskap for å vurdere handlingsalternativer
 • Gjeldsforhandlinger og underhåndsakkord
 • Vurdering av styrets ansvar og plikter
 • Egenkapitalspørsmål og lånetransaksjoner
 • Sikring av kreditorinteresser
 • Panterettslige spørsmål
 • Inkasso og forfølging av pengekrav
 • Granskningsoppdrag
 • Selskapsrettslige, konkursrettslige og skatte- og avgiftsrettslige rammer for restruktureringer
 • Prosessoppdrag ved tvister om styreansvar, revisoransvar og omstøtelse
 • Arbeidstakers stilling ved virksomhetsoverdragelse, konkursbehandling, lønnsgaranti m.v.
 • Bostyreroppdrag i konkursboer
  Møt teamet her
articleCreated with Sketch.13. mai 2024

Fradragsføring av tap på utestående fordringer

Konkurs.jpg

Et økende antall konkurser medfører at flere ikke mottar betaling for utestående fordringer, f. eks. der du utfører oppdrag gjennom enkeltpersonforetaket ditt og oppdragsgiver går konkurs. I slike tilfeller kan det være aktuelt å tapsføre hele eller deler av fordringen i skattemeldingen.

articleCreated with Sketch.22. januar 2024

Når bankens sikkerhet blir usikker

bilde av norske sedler H650 .jpg

En økning i betalingsmislighold blant låntakere har ført til at banker må foreta skritt for å sikre sine engasjementer.

articleCreated with Sketch.14. oktober 2023

Rekonstruksjon – et alternativ til konkurs?

young-woman-using-cell-phone-in-business-office.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=uu-iy76iAJYe_aW5HL2RgplU1XB2VK8KM2D1g6GM0Ik=.jpg

Reglene om konkursbeskyttelse, eller rekonstruksjon, ble innført for å hjelpe bedrifter gjennom økonomiske kriser og helst unngå konkurs.

Gode råd for å unngå konkurs

nærbilde_av_penger_stablet_750.jpg

Kriser generelt, og koronakrisen spesielt, stiller store krav til ledelsen og styrer i små og store bedrifter. Det er mange ulike forhold å ta stilling til for en bedriftsleder. Her gir vi noen grunnleggende råd om hvordan man kan begrense muligheten for en konkurs, dersom riktige avgjørelser fattes i tide;

Relaterte artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....