Omregulering av eiendom og håndtering av reguleringsrisiko innen turistnæringen

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.25. juni 2024

Økende turisme, endret reisemønster og nye konsepter vokser frem i Norge, både på grunn av den lave kronekursen, men også ekstremvarmen som ser ut til å herje i Europa også denne sommeren. I hvilken grad vil dette gi en smittende synergi over til en prøvet eiendomsbransje? Endret behov for bruk av eiendom eller utvidelse av eksisterende bebyggelse vil forutsette omreguleringer. Da er det viktig å ha kontroll på reguleringsrisikoen.

Lofoten bilde til presentasjon.jpg

Vi har over tid sett at det stadig utvikles nye overanttingskonsepter, både i byer og i bygdene i vårt langstrakte land. Et eksempel er kontorbygninger gjort om til leilighetshotell som et motsvar mot utleieselskaper som AirBnb. Videre ser vi også forberedelser mot å utvikle eiendom for masseturisme gjennom å planlegge for større enheter i seksjonerte anlegg, bl.a. med fellesfunksjoner og infrastruktur som er arealeffektive. Dette medfører som regel behov for omreguleringer på grunn av økt utnyttelse, fordi eiendommene fra før av er fullt utnyttet i forhold til gjeldende plangrunnlag og detaljregulering. 

Det er mange faser i en reguleringsprosess og det er normalt at en slik prosess stort sett tar minst 1 ½ år fra oppstart til kunngjøring. Erfaringsmessig kan det ofte ta mye lenger tid, så det gjelder å komme riktig ut fra start. I vedlagte artikkel kan du lese mer om omregulering av eiendom til annen bruk og håndtering av reguleringsrisiko, tidligere publisert i bransjemagasinet Reiseliv 1.  

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....