Arbeidsliv

Arbeidsrett handler om mennesker. Våre advokater er godt kjent med det omfattende og komplekse regelverket som gjelder i det moderne arbeidslivet. De vet også at veien til de beste løsningene ikke ligger i regelverket alene. Å forstå mennesker og mestre kommunikasjon i vanskelige situasjoner gir helt andre resultater og mye riktigere løsninger.
nærbilde_signering.jpg

Virksomheter av alle størrelser finner trygghet i rådgivning og veiledning fra våre arbeidsrettspesialister. Vi har et sterkt team av dyktige, erfarne og engasjerte fagfolk.

Uansett om man står midt oppe i fastlåste arbeidskonflikter, ser en potensiell situasjon seile opp i horisonten eller bare ønsker å være føre var: Hos oss får bedriftseiere, personalansvarlige og andre ledere en god strategisk rådgiver og sparringspartner. Og en litt tryggere vei til de gode løsningene.

Vi hjelper deg med

  • Endring i arbeidsforhold, omstilling og nedbemanningsprosesser
  • Innleie, konsulentavtaler og bonusordninger
  • Håndtering av varslingssaker, arbeidskonflikter og diskrimineringssaker
  • Virksomhetsoverdragelser
  • Arbeidsavtaler og konkurranseklausuler
  • Individuelle oppsigelser og sluttavtaleforhandlinger
  • Kontrolltiltak og personvern i arbeidsforhold
  • Pensjonsspørsmål
  • Tariffavtaler
  • Tvisteløsning og prosedyre for domstolene

Møt teamet på Arbeidsrett

Podcast 🎧


I «Råd om rett – ukentlige samtaler om arbeidsliv» gir vi ledere og alle som jobber med HR svar på ofte stilte spørsmål. Lytt til podcast

Nytt fra Arbeidsretten 📩


Meld deg på vårt kvartalsvise nyhetsbrev og motta samlet siste nytt, endringer og oppdateringer fra arbeidsretten!
Meld deg på her

 

 

articleCreated with Sketch.22. april 2024

Fallskjermavtaler – Kun for «virksomhetens øverste leder»?

fallskjerm.jpg

Denne våren er tiden for å oppdatere virksomhetens maler for arbeidsavtaler, og flere arbeidsgivere er allerede godt i gang med dette.

articleCreated with Sketch.27. november 2023

Høyesterett med avklaringer om arbeidstidsbegrepet – Offshorearbeider fikk ikke medhold.

Bilde av brannmann.jpg

Høyesterett avsa nylig en dom (HR-2023-2068-A) der hovedspørsmålet var om en arbeidsordning med såkalt disponibeltid skulle anses som arbeidstid etter arbeidsmiljøloven. Høyesterett kommer i dommen med avklaringer knyttet til hva som skal anses som arbeidstid når arbeidstaker ikke er på arbeidsstedet.

Relaterte artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....