«Gammel Småhusplan» gjelder frem til 12. april

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.16. februar 2023

15. februar meldte Aftenposten om at det gis 8 ukers amnesti til å søke om byggetiltak etter «gammel småhusplan» i Oslo. Det var imidlertid noe uklart hva slags betingelser som skulle gjelde for slike søknader. Det er nå klart at midlertidig forbud mot tiltak er helt opphevet.

drone-view-of-oslo-with-sunrise-picture-id1172800258 (1).jpg

Det er nå klart at midlertidig forbud mot tiltak er helt opphevet. Det betyr at «Gammel småhusplan» gjelder fullt ut. Dette ble bestemt i Byutviklingskomiteen 15. februar 2023. Byutviklingskomiteen har delegert fullmakt til å fatte endelig vedtak i saker om midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke satt en iverksettelsesdato, og dermed er nå forbudet mot tiltak opphevet.

Byutviklingskomiteen har nå bedt om at PBE innfører et nytt forbud mot tiltak fra og med 12 april. Dette forbudet skal være likt forbudet som ble vedtatt 01.06.22. Men komiteen har også bedt om at visse saker likevel skal kunne behandles. Dette er bla saker hvor:

  • Total utnyttelse ikke overstiger 22% BYA
  • Gammel parkeringsnorm gjelder
  • Minimum 60% av tomtens areal holdes fri for terrenginngrep
  • Avstand mellom bygninger til beboelse skal være minimum 6 meter
  • Alle store trær bevares, men kan felles dersom det er nødvendig for å oppnå 22% BYA

Hvordan det midlertidige forbudet mot tiltak vil bli utøvd etter 12. april er ikke helt sikkert, men mest sannsynlig blir det slik byutviklingskomiteen har foreslått. 

Les gjerne mer om saken her i artikkel publisert på Byggindustrien.  

Les også: Avtale om ny Småhusplan på plass av 15.06.2023

 

 

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder Bing brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....